Din jobsøgning kan gøres både hurtig og overskuelig, hvad enten det er et studiejob, en praktikstilling eller et fuldtidsjob, du søger. Move On som står bag StuderendeOnline.dk, Nyuddannet.dk, Jobbank.dk og KarriereVejviser.dk tilbyder alle de medieplatforme du har brug for i din jobsøgning.

Den rette arbejdsplads

Inden du går i gang med selve jobsøgningen, er det en god idé at gøre sig nogle tanker om, hvilken type arbejdsplads der passer til din personlighed og dine forventninger til det arbejde, du gerne vil lave. Det kan derfor betale sig at bruge dit eksisterende netværk eller en karrieremesse til at forhøre dig om forskellige typer arbejdspladser. På vores omfattende liste over arbejdspladser finder du masser af nyttigt information omkring virksomheder, der leder efter studerende.

Søg uopfordret

Hvis du allerede har en arbejdsplads i tankerne, så er det bare om at kontakte dem, uden at de nødvendigvis søger efter en ny medarbejder. Hvis du brænder for at komme ind i varmen, så skal de nok lytte til dig, om end de ikke nødvendigvis har mulighed for at ansætte dig. Under alle omstændigheder gør du dig selv synlig for arbejdspladsen, og det kan vise sig at give pote på længere sigt.

I vores liste over arbejdspladser kan du nemt finde de virksomheder, der modtager uopfordrede ansøgninger. Er du i tvivl om, hvordan du kan søge uopfordret? Ingen problemer - find en omfattende liste over gode råd til din uopfordrede jobsøgningen her.

Opslåede stillinger

Den store søgning på opslåede stillinger kan være en uoverskuelig proces, men med Move On's medier kan du lette denne proces. Alle karriereopslag til studerende bliver slået op på StuderendeOnline.dk, hvor du finder over 2.500 studiejob, praktikstillinger og graduateprogrammer. Du kan også finde job rettet mod færdiguddannede akademikere på Akademikernes Jobbank - Jobbank.dk, hvor der er over 13.000 job.

Det kan være en god idé at oprette en jobagent, som finder de stillinger, du selv efterspørger. Med en jobagent modtager du jobopslag direkte på din mail, så du slipper for at kigge en masse jobdatabaser igennem. Alle vores jobsider tilbyder jobagent-funktioner og du kan abonnere på både nye studiejob, praktikpladser og job til nyuddannede. Brug blot linket øverst på alle joblister.

Få studerende forstår at udnytte LinkedIn fuldt ud, så med en opdateret profil kan du skille dig markant ud fra mængden

Den gode ansøgning

Når du har fundet drømmejobbet, er det vigtigt at få skrevet en god ansøgning. Men det er ikke altid lige nemt. Din ansøgning skal passe til både arbejdspladsen og stillingen, du søger. En standardansøgning bliver hurtigt gennemskuet af arbejdsgiveren og risikerer at havne nederst i bunken. For at skille dig ud, skal du være kreativ. Du kan finde masser af gode råd til at skrive en stærk ansøgning som studerende her og som nyuddannet her.

Ligeså vigtigt er det at have dit CV på plads, når du søger - et sjusket eller ufuldstændigt CV kan hurtigt få dig sorteret fra i bunken, uanset hvor kvalificeret du er til jobbet. Heldigvis har vi også masser af gode råd til dit CV her.

Udnyt de sociale medier

En velplejet LinkedIn-profil kan være vejen til dit næste job. Mange arbejdspladser bruger LinkedIn som en del af deres vurdering af, om du passer ind i deres virksomhed. Sociale medier spiller en stadig større rolle i ansættelsesprocessen, da de giver arbejdsgivere mulighed for hurtigt at danne sig et indtryk af, hvem du er som person, hvad dine interesser er, og hvilken erfaring du har. Få studerende forstår at udnytte LinkedIn fuldt ud - så med en opdateret og professionel profil kan du skille dig markant ud fra mængden.

Det kan også være en god idé at tænke din Facebook-profil ind i jobsøgningen. En del virksomheder bruger profilerne på Facebook og de øvrige sociale medier til at danne et mere komplet billede af de jobsøgende. Læs her, hvordan du sørger for den rette fremtoning på de sociale medier under din jobsøgning.

Jobsamtalen

Når du har klaret nåleøjet og skal til jobsamtale, er det bare om at være godt forberedt. Tænk over de spørgsmål, du måske får, og hav gode eksempler fra din studie og tidligere erfaringer. Læs mere i vores artikler om forberedelse til jobsamtale her og find tips til de mest almindelige spørgsmål her.

Ligesom eksamensangst er nervøsitet ved jobsamtalen et problem for mange. Det kan være ekstra svært at tackle, hvis man virkelig brænder for at få den stilling, det drejer sig om. Men faktisk er det muligt at dulme noget af nervøsiteten - læs hvordan du omfavner din stress og nervøsitet her.

Er du klar til at gå i gang, så kan du finde nyeste job til studerende nedenunder - held og lykke i din jobjagt!