Usikkerhed op til en hvilken som helst jobsamtale er ganske normalt, men der kan være lidt ekstra af det, når du som studerende måske ikke har så meget erhvervserfaring eller andre erfaringer til CV’et. Her er nogle gode råd du kan skrive dig bag øret, hvis du har en studenterjobsamtale.

Din potentielle arbejdsgiver ved godt hvad de går ind til

Hvis du er nervøs for at gå til jobsamtale som studerende, så husk på at din potentielle arbejdsgiver højst sandsynligt er bekendt med, hvad det vil sige at have en studentermedarbejder.

Selv om du er uerfaren med jobsamtaler, bliver du nok ikke fravalgt alene af den årsag. Hvis du er bekymret for, at du ikke har nok erhvervserfaring, så kan du spørge ind til dette. Du kan fx pointere at en af årsagerne til, at du gerne vil have et studiejob er, at du jo gerne vil have noget mere erfaring!

Erhvervserfaring er heller ikke den eneste form for erfaring – du kan også trække på erfaring fra dit studie, frivilligt arbejde eller dine fritidsinteresser. Du kan læse mere om, hvordan du fylder dit CV som studerende her.

Hvis du har brug for et studiejob, men er bekymret for at få det hele til at hænge sammen i forhold til studiet, så er dette nok også noget, som din potentielle arbejdsplads kan finde ud af at navigere i. Du kan eventuelt spørge dine medstuderende eller en vejleder til råds.

Husk de almene gode råd

De gode råd til jobsamtaler er også relevante, når det kommer til studiejob. Det er altid en god idé at researche din potentielle arbejdsgiver og hvad din stilling vil indebære, og gå ind til samtalen med et åbent sind og optimistisk væremåde.

Hvis det er en online jobsamtale, så dobbelttjek at alt er i orden med teknikken, tidspunktet og at der ikke er nogen forstyrrelser på din ende. Du kan læse mere om gode råd til din digitale jobsamtale her.

Hvis du møder op til jobsamtalen, så hold hovedet koldt og husk at slappe af. Tag en dyb indånding, hold fast i din stol eller bordet, hvis dine hænder ryster, og prøv at gøre jobsamtalen til en positiv oplevelse for både dig og din interviewer.

Det værste svar du kan få, er et nej

Husk, at i sidste ende er det værste der kan ske at du får afslag. Sådan kan det jo gå og det er ærgerligt, især hvis det var en stilling der virkede helt perfekt for lige dig. Husk dog på at hvis virksomheden ikke mente du var deres bedste match, så var de nok heller ikke det bedste match for dig. Og var det måske i sidste ende et plus at i ikke endte med at indgå i et samarbejde.

Hvis du stadig går og mangler et studiejob, så kan du se vores stillingsopslag for studiejob her.