Som nyuddannet har du unægtelig ikke den samme erfaring, viden og kompetencer, som folk med flere års erfaring. Det ved arbejdsgiverne godt. En stærk måde at kompensere for manglerne er at understrege din oprigtige interesse i den virksomhed, du søger job hos. Det er nemlig noget, arbejdsgiverne kigger efter. 

Det er også et hyppigt eksempel blandt arbejdsgiverne, at de savner at se jobsøgernes motivation for jobbet brænde igennem i ansøgningerne. Problemet er, at det kan tage lang tid at sætte sig ind i hver enkelt virksomhed, for at underbygge ens motivation. 

Men heldigvis har du fået en stærk allieret med ChatGPT. 

Her får du tre oversete metoder til at gøre dit CV stærkere ved at fremstå ekstra interesseret i det specifikke job.


  En af de bedre måder er at lave referencer til noget, som virksomheden har skrevet. Her kan du bruge prompten:

Giv mig en liste med artikler i danske medier hvor medarbejdere fra FIRMANAVN indgår.

Når du har dén liste, så spørg om 10 artikler mere. Læs artiklerne igennem og se, om der er et stærkt citat fra en medarbejder, du kan inkludere i din ansøgning. Et citat som underbygger den stilling, du søger, og stiller arbejdspladsen i et godt lys. 


  En anden måde til hurtigt at indsamle viden om et firma er ved at bruge denne prompt:

Giv mig information om FIRMA X om virksomhedens mission, vision, værdier, produkter, services, 10 referencer til artikler, største succeser og fiaskoer.

Prøv at vinkle din ansøgning, så du viser, at du har samme værdier, som arbejdspladsen. Det kan du gøre ved at referere til en succes, firmaet har opnået, hvor du skriver, at du gerne vil hjælpe dem med at opnå en lignende eller større succes.


  Som studerende er det ikke forventet, at du har flere års erfaring med det, du skal arbejde med. Men du står stærkere, hvis du kan vise - ikke bare forståelse for det job, du søger - men også at du forstår, hvad der bevæger sig indenfor den branche, og hvad der er af nye tiltag. Dertil kan du bruge denne prompt: 

Giv mig en liste over artikler med de FAGOMRÅDE tiltag, som eksperter fremhæver som den største innovation inden for FAGOMRÅDE i NUVÆRENDE ÅR.

Erstat naturligvis FAGOMRÅDE med det rette område. Herefter kan du nævne, at du har læst op på de tre-fire øverste områder på listen, så du udviser både interesse og kendskab til det, du skal arbejde med.


Som studerende er det vigtigt, at du kan italesætte og underbygge, at du har sat dig ind i de virksomheder, du søger hos. Og her kan ChatGPT gøre dit arbejde meget nemmere. Du skal bare stille de rette spørgsmål.


Christian Jespersen

For en komplet guide til at forstærke dit CV under studietiden og mange flere måder at blive en stærk kandidat til dit første job, så investér i Studiebooster – En CV-manual for universitetsstuderende af Christian Jespersen.