Husk fristerne for indmeldelse i en a-kasse!

Hvis du skal have fuldt udbytte af en a-kasse, er det vigtigt, at du får dig tilmeldt mindst et år, inden studietiden rinder ud. Ellers mister du den første måneds dagpenge, og på den måde bliver du faktisk ca. 14.000 kr. fattigere. De fleste a-kasser tilbyder endda gratis medlemskab til studerende. Så hvorfor egentlig lade være?

Får du ikke tilmeldt dig et år før endt uddannelse, er det virkelig vigtigt, at du gør det senest 14 dage, efter du stopper på dit studium. Så er du dagpengeberettiget en måned efter din dimission. Misser du derimod de to ugers frist, er du desværre ikke berettiget til dagpenge, før du har været medlem af en a-kasse i et år!

Det kan du læse meget mere om i vores artikel om at melde sig ind i en a-kasse. Her kan du også se, hvordan man beregner din dimissionsdato alt efter formen på din sidste eksamen!

Hvad skal du være opmærksom på, når du vælger a-kasse?

Uanset hvilken a-kasse du er medlem af, er satsen for dagpenge de samme. Cirka 14.000 kr. pr. måned for dimittender.

De fleste a-kasser er gratis for studerende, og efter dimissionen er der ikke meget forskel i det månedlige gebyr. Så det bør ikke være gebyrstørrelsen, der afgør dit valg. Det kan derimod være en god ide at vælge en a-kasse, som har relevans for netop dit fagområde, da du derved får mest ud af den ekspertise og sparring, a-kassen tilbyder om fx det fremtidige arbejdsmarked eller dit CV, dine jobansøgninger og dine jobsamtaler.

For at finde den a-kasse, der passer bedst til dig, bør du derfor sammenligne de forskellige a-kasser og deres kompetencer. Og den sammenligning har vi forsøgt at gøre lettere for dig via nedenstående liste.

 

A-kasser med gratis studiemedlemskab


Magistrenes A-kasse

Magistrenes a-kasse:
Hos Magistrenes a-kasse varetager man primært humanistiske, samfundsvidenskabelige og naturvidenskabelige uddannelser. Som medlem får du, udover a-kassen, en række fordele blandt andet i form af gratis IT-kurser, temamøder og workshops. MA a-kasse tilbyder GRATIS STUDIEMEDLEMSKAB.

Besøg a-kassen

 


Akademikernes A-kasse

Akademikernes a-kasse - AKA:
Akademikernes a-kasse er for dig, der har en akademisk uddannelse inden for blandt andet jura, økonomi, samfundsfag eller psykologi - men også for folk med en teknisk-, eller naturvidenskabelig baggrund såsom ingeniører og maskinmestre. Har du brug for hjælp til at skrive din jobansøgning, så står Akademikernes a-kasse klar til at hjælpe dig. Akademikernes a-kasse tilbyder GRATIS STUDIEMEDLEMSKAB.

Besøg a-kassen

 


CA A-kasse

CA a-kasse:
CA a-kasse er for højtuddannede og henvender sig primært til folk med en uddannelse inden for kommunikation, IT, HR, økonomi eller marketing. CA tilbyder også deres medlemmer gratis coaching, karriererådgivning m.m. CA a-kasse tilbyder GRATIS STUDIEMEDLEMSKAB.

Besøg a-kassen

 


Business Danmark

Business Danmark:
Business Danmark er fagforening og a-kasse for alle med interesse for salg, marketing og rådgivning. Business Danmark tilbyder medlemmerne juridisk rådgivning, coaching, selvudvikling, kontante fordele, a-kasse - og GRATIS STUDIEMEDLEMSKAB på visse betingelser.

Besøg a-kassen

 


Min A-kasse

Min a-kasse
Min a-kasse henvender sig til alle lønmodtagere uanset studieretning. Min a-kasse tilbyder GRATIS STUDIEMEDLEMSKAB.

Besøg a-kassen

 


Det Faglige Hus A-kasse

Det Faglige Hus:
Det Faglige Hus er både en a-kasse og en fagforening, som henvender sig til alle lønmodtagere og selvstændige. Det Faglige Hus a-kasse tilbyder GRATIS STUDIEMEDLEMSKAB på visse betingelser.

Besøg a-kassen