Så er det måske nu, du sidder med et skeptisk ansigtsudtryk og overvejer, om det er en aprilsnar, du er i gang med at læse. Men du kan roligt lægge ansigtet i vanlige folder, for den er god nok. Statistikkerne taler deres tydelige sprog.
Hold øje med ferier og helligdage
Et godt fingerpeg er: Er der en ferie i vente – er der et jobopslag at hente. Nedenstående statistik over opslåede jobs på StuderendeOnline.dk viser fordelingen af jobopslag i 2020.
Her ses det, at det er i ugerne op til en ferieperiode samt op til heldigdage, at der bliver slået flest jobs op. Eksempelvis peakede uge 7, uge 42 og uge 47.
Uge 7 var i vinterferien. I uge 42 holder de fleste skoler efterårsferie. Og uge 47 er lige før december, og dermed op til juleferien.
Tjek flere gange om ugen - særligt på hverdage
I nedenstående graf ser du procentvis mængde af jobopslag, som bliver oprettet og fjernet i løbet af en typisk uge.
Som det ses i grafen, bliver der løbende lagt jobs op og taget jobs ned. Du kan derfor med fordel tjekke for nye jobopslag flere gange om ugen på hverdage - enten manuelt eller ved at opsætte en jobagent, så du får besked om nye relevante jobs via email.
Har du af den ene eller den anden årsag kun tid til at søge efter nye jobopslag én gang om ugen, kan du med fordel gøre det torsdag eller fredag. Til gengæld vil der derved også være flere jobs, som er tæt på at blive taget ned.
Send ansøgningen med det samme - vent ikke på ansøgningsfristen
Skal du søge job, giver det god mening ikke at vente til sidste øjeblik. På trods af at de fleste jobopslag har en deadline, er der mange arbejdsgivere, som løbende indkalder til jobsamtaler. Og det er ikke unormalt, at et jobopslag nedtages inden ansøgningsfristen, hvis den rette ansøger er fundet.
Af samme årsag giver det mening at søge jobbet så tidligt i processen som muligt. Opret eventuelt en jobagent, der sender dig nye jobopslag på email, så du kan være én af de første til at ansøge.
Send gerne ansøgningen inden for vanlig arbejdstid
Vil du helt forrest i ansøgerkøen, kan det nogle gange være en fordel at sende din ansøgning inden for almindelig kontortid - ikke for tidligt og ikke for sent, fx kl. 10-14. Så opnår du måske en fordel ved, at din ansøgning bliver læst med det samme - frem for at den ligger blandt en bunke andre emails i arbejdsgiverens indbakke ved dagens begyndelse, eller at den drukner i andre gøremål lige inden fyraften.
Det perfekte søgetidspunkt
Så hvis du er på udkig efter et studiejob, kan du med fordel skrive dig disse gode råd bag øret:
- Søg efter nye jobopslag op til en ferie
- Søg efter nye jobopslag flere gange om ugen - helst på hverdage
- Har du kun lidt tid, så prioritér at tjekke for nye jobopslag torsdag/fredag
- Send dine jobansøgning hurtigst muligt - vent ikke til ansøgningsfristen
- Send dine jobansøgninger på hverdage i tidsrummet 10-14