Ikke alle studiejob er skabt lige - men de fleste af dem kræver stadig en ansøgning, inden du kan gøre dig forhåbninger om at skrabe studieløn og erhvervserfaring hjem.

Inden du starter

  1. Gør din research - sæt dig ind i de relevante arbejdsopgaver og find ud af, hvilke af dine kompetencer passer bedst til de behov, der beskrives i jobopslaget.
  2. Overvej dine evner og færdigheder og hvilke af dem vil være relevante at fremhæve i forhold til det pågældende job.
  3. Skræddersy ansøgningen til den specifikke virksomhed og kontaktperson.

Sæt struktur på din ansøgning

Din ansøgning bør være kort, koncist og nem at orientere sig i - og den skal samtidigt kunne sælge dig til virksomheden.

Overskrift

En kort men fængende overskrift. Vælg gerne noget, som vil gøre din ansøgning lettere at huske for arbejdsgiveren.

Hvorfor søger du stillingen?

Start med at vise din motivation for at søge studiejobbet. Forklar, hvorfor du ønsker at arbejde præcis i denne stilling.

Hvad får virksomheden ud af dig?

Fortæl hvorfor du er det rette valg med fokus på kravene i annoncen og virksomhedens behov. Match kravene med dine faglige kompetencer og giv gerne eksempler på de arbejdsområder, som du vil være særlig god til. Du kan evt. kort angive hvordan din uddannelse/erfaring er relevant i forhold til arbejdsopgaverne.

Hvem er du?

Brug lidt plads på at give arbejdsgiveren et indtryk af dig som person. Vær ydmyg, ærlig og sympatisk og undgå overdrivelser.

Afslutning

I slutningen af ansøgningen skal du vise, at du er interesseret i det videre forløb, og at du aktivt vil følge din ansøgning til dørs.


Husk:

  Din ansøgning skal tage udgangspunkt i virksomhedens krav. Din arbejdskraft skal fremstå som det oplagte løsning på virksomhedens aktuelle behov.

  Undgå klicheer og slidte udtryk. Prøv i stedet at udtrykke dig gennem dine egne ord og formuleringer.

  Du kan med fordel benytte AI til at hjælpe dig med at forfatte din ansøgning - men brug tid på at tilpasse teksten til dine egne ord og formuleringer. Din ansøgning skal helst ikke fremgå som en autogenereret tekst, når HR-chefen tager fat i den.

  Som studerende har du ikke nødvendigvis masser af erhvervserfaring - men du kan med fordel fremhæve evner og færdigheder opnået både gennem uddannelsen og dine fritidsinteresser.

  Din ansøgning vil blive suppleret af dit CV, hvor du passende kan uddybbe din relevante uddannelse eller tidligere job efter behov.

  Læs korrektur for at undgå stavefejl eller sjusk. Din ansøgning skal signalere, at du tager jobbet og processen seriøst.

  Har du gang i flere ansøgninger samtidigt, så husk for alt i verden at sikre dig, at du har angivet den rette virksomhed og kontaktperson.