Da vi starter med at spørge Daniel om, hvorfor han valgte at tage på udveksling, er det tydeligt, at det har været planen hele tiden. Foruden det generelle at bo i en helt anden by og kultur i et andet land, var han også sikker på, hvor han ville hen til at starte med: "Jeg har altid haft en gammel drøm om at bo i Nordamerika. Jeg er meget fascineret af amerikansk politik, kultur, musik og sport".

Udveksling: Et oplagt valg for alle studerende

For Daniel var det derfor oplagt, at søge til USA, også selvom jura ikke typisk er et studie, man forbinder med udlandsophold. Men uanset denne umiddelbare hindring, er Daniel klar i spyttet: "Jeg vil klart anbefale det til alle. Selv for studerende på et så nationalt orienteret studie som mit. Det interessante ved jura i udlandet er, at det ofte er grebet meget anderledes an. Det gør, at du pludselig stiller en masse spørgsmål til, hvordan vi har indrettet retssystemet i Danmark".

Daniel pointerer, at det netop er en god idé for alle studerende, på både nationalt og internationalt rettede studier, idet det også er oplevelsen i sig selv, der gør en forskel.

Tag ja-hatten på

Selvom det er hårdt arbejde at studere i et fremmed land, har Daniel dog også en masse gode sociale oplevelser med hjem i bagagen. Det gode råd, han har taget med sig er, at "tage ja-hatten på og gribe alle de chancer og muligheder, der byder sig". Daniel understreger, at man selv skaber sit udlandsophold, og at ens egen tilgang er altafgørende for oplevelsen.

Slutteligt gav Daniel nogle gode råd med på vejen:

"Gør det! Grib alle mulighederne der byder sig i din nye by. Vær tidligt ude med legatsøgningen og vær generelt altid på forkant med papirarbejdet og lav det hellere i dag end i morgen. Vær beredt på at efter de første tre uger kan man komme lidt i en forvirret tilstand, fordi man normalt er vant til at skulle hjem fra ferie på det tidspunkt" sagde han og fortsatte:

"Men først og fremmest: Det sværeste er at komme hjem. Alt og alle derhjemme er som regel fuldstændig som før, og det kan være svært at træde tilbage ind i, når man føler at man har været gennem en transformativ oplevelse og helt ny verden. Prøv at tage de bedste nye ting med hjem og implementér dem i din hverdag. Acceptér at på et tidspunkt skal man hjem fra Ønskeøen og have en almindelig hverdag igen".