I dag er det ikke længere nok at have gode eksamensresultater, hvis du søger et job. Med kamp om arbejdspladserne på det danske marked, er det vigtigt at kunne skille sig ud af mængden, og bevise at man er den bedste kandidat. Der er heldigvis flere måder, man kan gøre det på; studiejobs, frivillig praktik og særlige evner kan bl.a. være med til at skubbe dig foran i køen. Hvis du stræber efter en international karriere, er fremmedsprogskompetencer og udenlandsk erfaring højest på listen hos de fleste arbejdsgivere. Du kan få disse fordele ved at rejse til en sprogskole i udlandet.

Det er aldrig for sent at lære et nyt sprog! 

Sprogrejser for voksne er populære som aldrig før, og du kan altid finde et sprogkursus særligt rettet mod børn eller unge, så du kan lære sammen med jævnaldrende, mens du har det sjovt med at udforske et helt nyt fremmed land og sprog. 
Skoleundervisning og forskellige sprogkurser herhjemme giver et godt fundament for at lære sprog, men sprog læres bedst ved at blive brugt så aktivt som muligt.  

Den bedste måde at lære fremmedsprog på er ved at fordybe sig i sproget, og lære det hvor det snakkes lokalt. Derfor er en sprogrejse den oplagte måde til at lære fremmedsprog. Her bliver dit sprogkursus kombineret med forskellige fritidsaktiviteter, og der lægges stor vægt på praktisk erfaring og kulturel udveksling. Du lærer derfor hurtigere sproget, fordi du har det sjovt og befinder dig i de perfekte omgivelser til dagligt at øve dig på det, du har lært. 

På et sprogkursus i udlandet med EF Sprogrejser er du garanteret fremgang i dit sproglige niveau, og du vil stige minimum et sprogniveau hver sjette uge. Derudover modtager du et certifikat som et bevis på dine sprogfærdigheder, efter du har gennemført dit kursus, som du f.eks. kan henvise til på dit CV eller ved ansøgning på senere studier.  

Flydende engelsk kan ofte hjælpe dig i din jobsøgning, men hvis du drømmer om at skabe en karriere eller samarbejde i f.eks. Frankrig, Kina eller Italien, skal du også kende lokalsproget. 

At kunne flere sprog åbner dørene til resten af verden 

Selv om det at skulle lære et fremmedsprog måske kan virke udfordrende, må du ikke give op. Flydende og alsidige sprogfærdigheder er et trumfkort, som kan tage dig langt i livet. 

Engelsk er det mest dominerende sprog i verden. Det bruges i alt fra computersoftware og videnskabelige publikationer til kunst og design, og er det internationale businesssprog. Det er derfor vigtigt at kunne det til perfektion, hvis man vil bruge det i sine fremtidige studier eller jobs. Dog er det vigtigt at huske, at din ansøgning vil skille sig yderligere ud, hvis du har kendskab til nogle andre sprog, som f.eks. spansk, fransk, tysk eller endda kinesisk. 

Flydende engelsk kan ofte hjælpe dig i din jobsøgning, men hvis du drømmer om at skabe en karriere eller samarbejde i f.eks. Frankrig, Kina eller Italien, skal du også kende lokalsproget. 

Gode sprogfærdigheder er nyttige til studier og arbejdsliv. Vi danskere er som udgangspunkt gode til engelsk og kan relativt nemt søge ind på studier i Europa. Men selv som udvekslingsstuderende er det en fordel også at kunne lokalsproget. Selv hvis undervisningen kan foregå på engelsk, bliver det nemlig langt lettere for dig at få hjælp i skolen og få et nyt netværk af venner i landet.  

Sprogstudier skal derfor ses som en fremtidssikring. En af de vigtigste grunde til at studere i udlandet er, at man som ung aldrig med sikkerhed ved, hvad fremtiden vil bringe, og hvor livet og karrieren leder en hen. Tilbuddet om et interessant job hos et internationalt firma kan være lige om hjørnet, og nye medarbejdere eller kunder kan ende med at være folk, der ikke taler dansk.

Lige meget hvad dit udgangspunkt er, er der derfor mange fordele ved at udvide sit sproglige repertoire. Mange mennesker vælger faktisk at studerer sprog for at få mere ud af deres ferier til udlandet, da ture også bliver meget lettere, hvis du er i stand til at tale med lokalbefolkningen eller læse skilte, brochurer og menuer. 

En sprogrejse kan hjælpe dig med at forstå andre kulturer og åbne op for dit eget syn på verden. Det bliver en oplevelse, du aldrig vil glemme, som kan hjælpe dig til at finde din vej frem i livet.