Klap dig selv på skulderen! Det er et stort spring, og det er sejt, at du tør. At flytte til en ny by og starte nyt studie er en stor omvæltning.

Her giver vi dig de bedste lifehacks, der vil komme dig til gode, når du skal falde på plads i din nye hjemby.

Kom godt på plads

Du har pakket alt, hvad du ejer, og er klar og parat til at flytte. Men vent - inden du flytter, så tag fat i dine gode venner eller i din familie, og hør, om de har lyst til at give en hånd med i flytningen.

At have tætte venner eller familie i nærheden, når du skal flytte ind i dit nye hjem, er kærkomment. På den måde får du opbakning og støtte til at falde på plads i dit nye hjem og ikke mindst i din nye by.

Find dine steder

Du er kommet godt på plads i dit nye værelse eller lejlighed. Men din nye by er du endnu ikke helt hjemmevant i. Det skal der laves om på! For at du kan føle dig hjemme, er et godt skridt på vejen, at du finder dine stamsteder.

Gå en tur i byen og sæt dig for at undersøge, hvor disse forskellige steder, du har brug for i din hverdag, ligger: 

  • Det nærmeste (og billigste) supermarked
  • Fitnesscenter
  • Kiosken
  • Hvor du kan få billig flaskeøl
  • Caféen med den bedste kaffe
  • Dit studie
  • En park
  • Shoppemuligheder

Du bestemmer selvfølgelig selv, hvilke steder og beliggenheder, du har brug for i din hverdag. Summa Summarum er, at du orienterer dig, så du på den måde har ‘the basics’ på plads, så du kan føle dig hjemme i din nye by.

Vær taknemmelig for din beslutning

Når du er flyttet væk fra din trygge hjemstavn, venner og familie, kan der godt være hårde dage. Dage, hvor du føler dig ene og alene, og egentlig helst ville være hjemme hos din mor og far og deres trygge favn.

Du kan komme hjemveen i forkøbet ved at planlægge et par weekender om året eller måneden, hvor du vender hjem på weekend.

Og har du ikke mulighed for at tage hjem til de trygge rammer, kan du i stedet forsøge at vende ensomheden om til taknemmelighed. Klap dig selv på skulderen over at have taget springet og flytte til en ny by, og vær taknemmelig for, alt du lærer og oplever ved at stå på egne ben.

Vi ønsker dig held og lykke med at komme på plads i din nye studieby! 


Dette indlæg er bragt til dig af Spiir. Spiir er en gratis budget-app, der hjælper over 330.000 danskere med at holde snor i deres penge. Med et enkelt klik kan du se, hvad du bruger din SU på, og du kan nemt sætte et loft for, hvad du vil smide af pengesedler til caffe latte, buskørsel og dagligvarer. Download appen nu.