Du husker nok de tutorer, som var til stede ved din egen studiestart, iklædt neonfarvede t-shirts og klar med et godt råd eller to. Men hvis du selv er kommet lidt længere ind i dit studie, og er mere bekendt med hvad der kan være godt at skrive sig bag øret, kunne det være at idé at give det videre til det nyeste hold studerende.

Tag del i studielivet

At blive tutor lader dig tage en mere aktiv rolle i studielivet, da du vil arbejde sammen med de andre tutorer og samtidig også få indsigt i det sociale samspil mellem de nye studerende. En campus er summen af dens mange parter, og ved at blive tutor får du større indsigt i én af disse. Tutorer plejer også at deltage i events for nye studerende, eller arrangere disse selv, så på den måde er du også med til at deltage i universitetets fælles studieliv.

Giv igen hvad du selv fik ud af det

Hvis du selv nød godt af dine tutorer i løbet af din egen studiestart, så kan du give igen ved selv at blive tutor for et kommende hold studerende. Det er en oplagt måde at vedligeholde en god ordning, som sikrer et trygt studieliv og en god start på, hvad der kan virke som et overvældende, nyt miljø.

Skab nye bekendtskaber

Tutorer består jo ikke kun af studerende, som du allerede kender, så hvis du bliver tutor vil du også kunne stifte nye bekendtskaber med andre studerende, som du måske ikke ville have mødt i din sædvanlige dagligdag. Nye venskaber kan jo altid være dejlige, men samtidig kan du også tænkte networking ind her, da det kan være en fordel at have nogle kontakter, fra andre fagområder end blot dit eget.

Prøv kræfter med flere forskellige færdigheder

Som tutor vil du ikke blot skulle interagere med de nye studerende, men også vejlede dem og være med til at koordinere deres studiestart. Hvis du gerne vil prøve kræfter med eventkoordinering, værtskab eller projektledelse, så kan tutorordningen være en oplagt måde at gøre det på. Hvor meget af dette du kan prøve, afhænger af hvordan dit studie organiserer med deres tutorer, og også din specifikke tutorrolle – så hvis du gerne vil være tutor, men helst slippe for det mere tekniske, organisatoriske arbejde, så kan der også sagtens være plads til dig.

Hvordan gør du?

Hvis du gerne vil blive tutor, så er det en god idé at orientere dig om dit specifikke studies tutorordning, og danne dig en idé om, hvad din ideelle tutorrolle ville indebære. Det kan variere fra universitet til universitet, men nogle steder skal du skrive under på en kontrakt, der detaljerer dine opgaver, dit fulde ansvar og hvad du må og ikke må.