Det betyder sikkert, at du har brug for at købe en del ting, som det aldrig tidligere har været nødvendigt for dig at bruge penge på. Pludselig skal du til at bruge penge på "kedelige" ting som køkkenudstyr, rengøringsartikler og måske også køleskab og komfur.

Alle de ting kan det godt blive en dyr omgang at investere i, så her vil jeg tage et kik på, hvordan du ret nemt kan spare mange penge på nogle af de ting, du har brug for.

Du har brug for mindre end du tror

Først og fremmest, så skal du fra starten være klar over, at du har brug for meget mindre end du tror. Det er ikke nødvendigt at have et hjem der ligner Bo Bedre fra starten af, så du behøver fx. ikke købe alt til køkkenet fra starten af - og det udstyr du køber behøver på ingen måde være designerting, der koster 3-4 gange så meget som helt almindeligt køkkengrej.

I stedet kan du formodentlig klare dig med en startkasse fra Ikea, en støvsuger, en elkedel og måske også et par hvidevarer, hvis der ikke allerede er køleskab og komfur der hvor du flytter hen.

Startkassen fra Ikea indeholder service til 6 personer og alt det basale køkkenudstyr, inkl. to gryder og en pande. Synes du der mangler en bestemt ting i startkassen, eller vil du gerne gøre det hele endnu billigere, så kan du få rigtig mange ting i Tiger til rigtig lave priser.

Køb dine elektriske ting på nettet

Elektriske ting som støvsuger, elkedel, etc. bør du købe på nettet, da disse ting næsten altid er billigere online end i de fysiske butikker. Det gælder ikke mindst hvis du køber tingene på tyske hjemmesider, der ofte er lidt billigere end de tilsvarende danske hjemmesider.

Uanset hvor du køber dine ting, så bør du starte med at sammenligne priserne, da det er dumt, at betale mere end nødvendigt for de samme ting. Du kan fx. bruge EDBpriser.dk, hvor du kan sammenligne priser på eludstyr i danske butikker, samt Geizhals for butikkerne i Tyskland.

Du behøver ikke en mikroovn

Mange unge mener, at de har brug for mere end blot en støvsuger og en elkedel, men når alt kommer til alt så er mere ikke nødvendigt i dit første hjem. Selvom fx. en mikroovn gør tingene nemmere, så er den ikke nødvendig, da du også sagtens kan varme din mad op i en gryde.

Hvis du endelig skal overveje noget udover støvsugeren og elkedlen, så synes jeg du skal overveje en stavblender. En stavblender koster ikke alverden (fra 100-200,-) og den gør det nemmere at lave rigtig meget mad, samtidigt med at den kan fungere som både blender og håndmixer (hvis du husker at købe en model med piskeris).

Du behøver heller ikke en vaskemaskine

En vaskemaskine er næppe nødvendig, da der er vaskeri i mange boligbyggerier. Er der ikke et vaskeri, så kan du bruge den lokale møntvask. Inden du gør det, så skal du dog lige regne på om det kan betale sig at møntvaske eller ej. Det koster kassen at vaske på de fleste møntvaskerier, så en billig vaskemaskine kan godt tjene sig hjem igen, hvis alternativet er, at du skal bruge den lokale møntvask (men husk også at regne omkostningerne til installation af vaskemaskinen med).

Bare fordi du starter med kun at have det helt basale, så er der jo ingen der siger det er forbudt at udvide hjemmet efterfølgende. Og finder du ud af du ikke har brug for flere ting, så kan du jo glæde dig over alle de penge du har sparet ved kun at købe det du har brug for.