Defragmentering
Når man installerer filer på en Windows maskine, bliver filerne placeret lettere ”tilfældigt” på harddisken.
Det medfører at Windows skal bruge længere tid på at navigere mellem filer og at filerne optager mere plads end nødvendigt. En løsning på dette problem er disk defragmentering.
Denne funktion kan findes under Menuen Start > Alle Programmer > Windows Administration > Disk Defragmentering.
Disk defragmentering modvirker, som man kan tyde af navnet, en fragmentering af filer. Programmet, ret forsimplet, flytter filer der benyttes ofte i flæng sammen og filer der sjældent bliver benyttet bliver flyttet til en samlet mappe.
Denne omrokering gør i sidste ende, at der bliver frigivet plads på din PC, og at din den arbejder hurtigere. Programmet indeholder muligheden for en ugentlig/månedlig defragmentering. Vi anbefaler at gøre det mindst én gang i måneden.
NB: Er din harddisk af typen SSD, så bør du ikke defragmentere den. SSD (Solid State Drive) harddiske er en nyere type harddiske, som ikke benytter sig af en harddisk motor som de gamle harddiske. De findes i de fleste nyere computere, fordi de er hurtigere, larmer mindre og har et lavt strømforbrug. SSD harddiskes levetid kan forringes af en defragmentering, derfor bør du undgå det.
Er du i tvivl om, hvorvidt du har en SSD harddisk eller ej? Er det en nyere (0-2 år) computer? Så bør du undlade at defragmentere, da der så er en reel mulighed for at du har en SSD harddisk. Er din computer ældre end 2 år har du med stor sandsynlighed ikke en SSD harddisk.
Diskoprydning
Diskoprydning er Windows’ program til på simpel vis, at gøre din computer både hurtigere og mere overskuelig.
Dette program hjælper dig til at slette filer, som ikke længere benyttes, midlertidige filer du ikke har behov for, filer i skraldespanden, gamle Windows opdateringer og meget mere.
Disse filer er ikke nødvendige for din computer, men fylder unødvendig plads på din computer. Vi anbefaler at du kører dette program én gang i måneden.
Formatér comptuteren jævnligt
Har dit styresystem været installeret i ét år til to, så bliver det automatisk langsommere. Det gælder både PC’ere og Macs. Det skyldes en kombination af både virus, overflødige filer og filer der er fragmenteret.
Selvom du defragmenterer, har et antirusprogram og sørger for at slette unødvendige filer og programmer, så er det uundgåeligt at din computer bliver langsom.
En formatering giver din computer en ny begyndelse, og er meget sammenlignelig med en forårsrengøring, hvor man denne ene gang går helt i bund med rengøringen.
Slet programmer du ikke bruger
Programmerne på din PC, er den helt store synder, når det kommer til spørgsmålet om, hvad der gør din PC langsom. Sørg derfor for at slette programmer du ikke benytter.
Slet de programmer og spil, som du ved du ikke kommer til at bruge. Programmerne og spillene fylder unødvendig plads på din computer, hvilket gør din harddisk langsommere. Ligeledes har nogle programmer, såkaldte hjælpeprogrammer som optager en del af dine ram og processors kapacitet, hvilket også gør din computer langsom.
Antivirus der sikrer en hurtig virusfri PC
Vigtigst af alt – sørg for at have et antivirus program installeret.
Virus er blevet en betegnelse for alt det data, der uden dit samtykke er havnet på din computer, eller det data som du forventede var noget andet. Virus har mange ansigter: malware, spyware, virus, trojanske heste osv.
Det er ikke relevant at kunne skelne imellem dem, da dit antivirus program vil forhindre (næsten) alle slags virus.
Der findes mange gode antivirus programmer, som alle beskytter dig på de vigtigste fronter. De mest velkendte programmer er blandt andet: Norton, Avira, Bullguard, AVG og Avast.
Alt afhængig af dit behov og dit budget, findes der rigtig fine programmer, der beskytter dig. Flere af programmerne er gratis, men giver til gengæld ikke den fulde beskyttelse.
Pas på med at vælge et billigt ukendt alternativ. Brug eventuelt en halv time på nettet, hvor du søger efter andres erfaringer med programmet.
Guiden er lavet af Refurb.dk, som sælger genbrugte computere på nettet.
5 gode råd til en hurtig og virusfri computer

Af:
Mere om studieliv

Tal om psykiske udfordringer
Problemer bliver kun større, når vi ikke snakker om dem. Derfor sætter vi fokus på, hvorfor vi skal blive bedre til at snakke om psykiske lidelser på studiet.

Sådan får du det bedste ud af fjernundervisningen
Coronatiden har været en stor omvæltning for mange. Ikke mindst for dig som studerende, hvor digitale undervisningsformer og en hjemmehverdag sikkert har budt på udfordringer. Her er nogle gode råd til at få hverdagen til at fungere, når undervisningen foregår på afstand.

Sådan pitcher du din idé
At præsentere sin idé på en kort, præcis og interessevækkende måde, er mindst ligeså vigtigt, som dét at have en god idé. Læs med og få råd om, hvordan du pitcher din idé.

Kan man løse ligninger for en bedre verden?
Kan man løse ligninger for en bedre verden? Vi har mødt studenterorganisationen Økonomer Uden Grænser, der med økonomistudiet hjælper velgørenhedsprojekter og hjælpeorganisationer

Rejsebreve fra Helsinki
Ud over at du skal have plads til alt dit varme tøj i kufferten til Helsinki, Finland, skal du sørge for, at den er tilstrækkelig stor, så du har plads til alle de oplevelser, du stensikkert får med hjem.

Skal jeg få barn efter studiet?
Tema: børn og karriere. Sammen med tre danske kvinder udforsker vi de forskellige tidspunkter at få barn i forbindelse med studiet.

Skal jeg få barn under studiet?
Tema: børn og karriere. Sammen med tre danske kvinder udforsker vi de forskellige tidspunkter at få barn i forbindelse med studiet.

Undgå sprogfejl i dine opgaver
Når du skriver bachelor, speciale, eller anden akademisk opgave, er den skriftlige fremstilling en enormt vigtig faktor

Tag en Master i udlandet
At studere i udlandet handler ikke kun om at opnå et stykke papir med en uddannelsestitel. Det kan du opnå ved at bo i dit eget land. Men når du studerer i udlandet, opnår du samtidig hele oplevelsen af at bo i og tilpasse sig et nyt sted og en ny kultur langt væk fra hjemmet.

Tag på studierelevant festival
Elsker du festivaller, men mangler du en måde at gøre festlighederne studierelevante? Fortvivl ej, vi har råd til dig.

Alternative shoppingoplevelser
Er tiden ikke til at bruge en dag i butikker? Din interesse for mode og dit behov for igen at forny garderoben kan klares på andre måder.

4 apps til nemmere studieliv
Livet som studerende kan til tider føles som én lang to-do-liste. Nogle gange skal du løbe hurtigt, for at du kan nå det hele.

Få styr på fjernundervisning
Slip helskindet igennem fjernundervisning - få struktur på din hverdag, forbered dig til den digitale time og følg op på undervisningen bagefter.

De kæmper for dig
Mød tre studerende som kæmper for at forbedre forholdene for dig som studerende.

Sådan sover du dig til overskud
Det er ikke så frækt at tale om. Men fungerer søvnen ikke optimalt, på den måde, at du vågner op frisk og veludhvilet og med max overskud, så er der sandsynligvis også mindre overskud til alt det sjove i livet.

10 råd til speciale eller bachelorprojekt
Gruer du de kommende måneder, hvor du skal skrive dit speciale eller bachelorprojekt? Fortvivl ej – i denne artikel har vi samlet 10 gode råd, som forhåbentlig får dig igennem i ét stykke.

Bedste studieby i 2020
Er det vigtigt for dig, at der er gode karrieremuligheder i din studieby? Her kan du se, hvor i Danmark du skal bosætte dig i, hvis du vil have størst jobsikkerhed og den højeste startløn.

Kom helskindet igennem projektskrivningen
Uanset om dine følelser allerede sidder ude på tøjet, eller du blot ønsker at være velforberedt, har vi i dette indlæg samlet fem tips, som forhåbentligt kan hjælpe dig med at komme helskindet igennem projekt- eller specialeskrivningen.

Kulturforskelle og storslået natur
Smuk og storslået natur og det at få rykket sine fordomme var nogle af de største oplevelser, Peter og Helle tog med sig hjem fra deres udlandsophold i Sydafrika. De ønskede begge at opleve et radikalt anderledes land end Danmark, og er begge blevet betaget af landet.

A place to stay as international student
There are two main struggles in life - finding a job where you can make money and finding a place where to sleep. Both require a lot of effort, commitment and even a bit of luck.

God søvn giver en bedre studietid
Koncentrationsbesvær, nedtrykthed og stress er noget, som overraskende mange studerende lider af. Men det er heldigvis noget, der i høj grad kan gøres noget ved.

Sådan tackler du din eksamensangst
Som studerende kender du sikkert til nervøsitet i forbindelse med eksamen. Men for flere og flere bliver nervøsiteten til decideret eksamensangst - og det kan stoppe dig i at få det resultat, som du fortjener. Vi giver tre gode råd til at håndtere frygten.

Spark karrieren i gang med en sprogrejse
I dag er det ikke længere nok at have gode eksamensresultater, hvis du søger et job. Med kamp om arbejdspladserne på det danske marked, er det vigtigt at kunne skille sig ud af mængden, og bevise at man er den bedste kandidat.

Drømmen om Nordamerika
Jurastuderende Daniel på 28 år var et semester på udveksling i San Fransisco. Vi har talt med ham om drømmen om at studere i udlandet, og de sociale og faglige oplevelser man får med hjem fra turen.

Gør livet som studerende nemmere med e-bøger
Der skal bestemt ikke være nogen tvivl om, at du som studerende skal benytte dig af en lang række forskellige former for bøger. Det er også ensbetydende med, at det kan blive en tung affære, at skulle slæbe de mange bøger frem og tilbage

Bedste lifehacks til ny studieby
Klokken ringer ind, og det er tid til studiestart efter en skøn sommerferie. Du har pakket dit liv ned i flyttekasser og er parat til at indtage din nye bopæl i en ny by. Du er nemlig en af de mange studerende, der har revet teltpløkkerne op for at starte studie i en ny by eller et nyt land.

Feng shui for studerende
Kan indretning hjælpe dig til at få orden på dit stressede studieliv? Selvfølgelig kan det det! Få gode råd af Feng Shui-konsulenten Simon Southall.

Det skal du bruge, når du flytter
Når du som studerende flytter hjemmefra, så kan du ikke længere læne dig tilbage og nyde de lækkerier, der bliver frembragt fra din mors kødgryder.

Fire fede tips til last minute rejser
Sommeren står for døren, og du har endnu ikke planlagt, hvad den skal gå med. Du kunne egentlig godt tænke dig at pakke din rygsæk og rejse sydpå.
Let’s break it for you! Du kan sagtens komme afsted, selvom du ikke har købt din rejse flere måneder i forvejen. Her er fire tips til hvordan du kommer af sted i sidste øjeblik på en afbudsrejse.

Sådan starter du en webshop i din studietid
Det er blevet mere og mere almindeligt at starte virksomhed i studietiden, så du kan også kaste dig ud i et nyt iværksætterprojekt, selvom du er under uddannelse

Sådan påvirker søvn din indlæring
Søvn - eller manglende søvn – kan påvirke både din indlæringsevne og din hukommelse.

Hvad giver en sprogrejse?
Sprogrejser er en aktiv måde at lære både sprog og kultur - og samtidig skabe minder for livet

Udveksling og CV
Det er næsten blevet politisk korrekt at tage bøgerne under armen, putte Lonely Planet i tasken og læse et semester eller to i udlandet. Men er det besværet værd for blot at forbedre sit CV? Læs Henriettes erfaringer og gode råd efter et semester i Madison, USA.

Sådan påvirker rygning din indlæring
Undersøgelser viser, at rygning påvirker din hjerne ligeså vel som det påvirker din krop og dit helbred. Find ud af hvordan rygning påvirker din hjerne i denne artikel.

Giv en oplevelse i studentergave
Inden for kort tid begynder de første studentergilder at dukke op i kalenderen. Det betyder også, at du skal begynde at tænke på at investere i gaver til de glade studenter

Ferie på SU
Står din kuffert i hjørnet og ligner noget, der skammer sig over at være til, fordi den ikke har været brugt i evindelige tider?

Indret din studiebolig efter dine behov
Som studerende kan en af de store udfordringer være, at finde en bolig, som du rent faktisk kan bo i på SU

3 tips til indretning af studieboligen
Som udeboende studerende er det ikke altid, at man har de bedste midler til rådighed

Billige studieophold i udlandet
Mange studerende går og drømmer om at komme på udveksling til udlandet med deres studie. Desværre bremser økonomien rigtig mange i at tage af sted, men sådan behøver det heldigvis ikke at være.

5 gode råd til en hurtig og virusfri computer
Som studerende er man meget afhængig af sin computer. Det er derfor vigtigt at den performer bedst muligt og så lang tid som muligt. Vi giver dig her en hurtig guide til, hvordan du, på meget simpel vis kan optimere din computer.

Bliv klogere på sprogrejser
Bliv inspireret af EuroStudy Internationals guide til sprogrejser. Hvis du er hurtigt ude har du flest muligheder. Tag på sprogrejse, hvis du gerne vil lære et nyt sprog og en anden kultur at kende, samtidig med, at du holder ferie.

Studerende efterspørger karriererådgivning
Gør tanken om at starte på arbejdsmarkedet dig nervøs? Så er du ikke alene. Studerende efterspørger nemlig karriererådgivning som aldrig før.

Studenterpolitiker på fuldtid
Selvom 26-årige Yasmin Davali er en travl ung kvinde, har hun taget sig tid til en snak med redaktionen her på Studerende Online. Hun er netop tiltrådt som formand for Danske Studerendes Fællesråd og afsluttet sin bachelor i Socialvidenskab på RUC.