Udover at du med et studiejob kan supplere din SU med lidt skejser, så kan det faktisk også være gavnligt for din faglighed. Og det lyder måske dødkedeligt, men et studiejob er en rigtig god mulighed for at afsøge dine interesser inden for din uddannelse - og måske åbner du en dør til din fremtidige karriere.

Virkeligheden afviger fra fagbøgerne

Daniel Stampe er én af de studerende, der har et studiejob. Han læser human fysiologi på Københavns Universitet og arbejder i dag som personlig træner for cykelatleter - et job der forbinder hans personlige interesse for cykling med sit studie.

Daniel Stampe synes, at det har givet ham meget til sin faglighed at få den afprøvet ude i virkeligheden: “Det jeg har opdaget er, at den virkelige verden slet ikke er, som det man lærer i bøgerne, og det skal man jo tilpasse sig. En bog er en bog, og det bliver en helt anden dimension, man tilføjer, når coaching rent faktisk skal virke for en atlet.

Der er nemlig også en del læring i at få videreformidlet den videnskabelige viden til sine atleter, og få omdannet den til praksis: “Jeg plejer egentlig at sige til de atleter, jeg coacher, at det vigtige er, at du får trænet. Og det er jo det, videnskaben ikke tager højde for, fordi der er det givet, at man arbejder med nogle, som får trænet.”

Hvordan kommer jeg i gang? 

I dag er det allerede 70% af de studerende, der har et studiejob - og rigtig mange virksomheder og organisationer tilbyder studiejob inden for forskellige felter. Men hvordan får du lige prikket hul på bylden - og hvor skal du søge hen?

Da Daniel Stampe skulle finde et studierelevant job, vidste han, at han ville afprøve sin faglighed inden for cykelsporten: “Det har virket for mig at opsøge mine interesseområder. Og så handler meget af det jo også om netværk. Jeg engagerede mig rigtig meget i det sociale i starten på studiet, for at skabe et nyt netværk, og for at udnytte de muligheder et socialt netværk kunne give.”

Når du skal i gang med at finde et studiejob, kan du kigge efter de virksomheder, som interesserer dig. Hvis du eksempelvis drømmer om at arbejde i Novo Nordisk, kan du holde øje med, om de søger en studentermedhjælper med din baggrund. Men du kan også undersøge, om det er muligt at forbinde dine personlige interesser. Er du eksempelvis en haj til at strikke, så kan det være, der findes en strikkevirksomhed, der mangler en studentermedhjælper som dig!

Vejen til fremtiden

Udover at et studiejob kan hjælpe dig med at afprøve din faglighed i praksis, så kan det faktisk også hjælpe dig med, hvor du gerne vil hen efter din uddannelse. Uddannelser åbner tit rigtig mange døre - skal du i en lille eller stor virksomhed? En privat eller offentlig organisation?

Daniel Stampe opfordrer også til, at man lader sig inspirere af andre omkring sig - om det er på studiet eller i ens interessemiljø: “Jeg tror også, at man skal prøve at gøre sig lidt i de miljøer, som man synes er interessante, og så kan det være, der åbner sig en dør. Men man skal ikke tro, det kommer af sig selv.”

Derfor skal du heller ikke lukke øjnene for steder, hvor du ikke lige havde forestillet dig, at du skulle være. Du kan med stor fordel lede vidt og bredt - måske er det lige præcis dét job, som du mindst troede var dig, der bliver dit nye drømmejob.

Du kan finde rigtig mange forskellige studiejobs på StuderendeOnline.dk - så tøv ikke med at komme i gang allerede i dag!