Medister med sennepssovs og grønkålssalsa

Kilde: Samvirke

Den friske syrlige grønkålssalsa afbalancerer fedmen i pølsen - og det bedste er, at retten er nem, billig og lækker!

Ingredienser:

800 g. kartofler
500 g. medister
1 løg
Laurbær og peberkorn
Olie og smør til stegning

Sovs
30 g. smør
20 g. mel
4 dl. letmælk
4 spsk.grov sennep
Salt og peber

Salsa
250 g. grønkål
2 æbler
2 gulerødder
1 fed hvidløg
3 spsk. æblecidereddike
3 spsk. rapsolie
2 tsk. sukker
salt og peber

Tilbehør
asier
rugbrød

Fremgangsmåde:

  1. Skræl kartoflerne, kom dem i en gryde med salt og vand, og kog dem møre. Lad dem trække i vandet i 10 min. Hæld vandet fra.

  2. Kom medisteren i en gryde med koldt vand, så det dækker, og kom laurbær, pillet løg og peberkorn i.

  3. Kog op, og kog medisteren i 15 min. Lad den trække i lagen i 10 min., og tag den op.

  4. Varm olien op på en pande, tilsæt smørret, og lad det bruse af. Steg medisteren 6-8 min. på hver side, til den er gylden og sprød.

  5. Sovs: Smelt smørret i en gryde, pisk melet i til en smørbolle, og lad den stege lidt. Tilsæt mælken lidt efter lidt, mens du pisker, og kog sovsen igennem et minuts tid. Tilsæt sennep, og smag til med salt og peber.

  6. Salsa: Riv grønkålen af stokken, og skyl den godt. Fjern kerne- huset fra æblerne, skræl guleroden, og pil hvidløget. Hak æble og gulerod groft, kom det hele i en foodprocessor sammen med æblecidereddike, rapsolie, sukker, salt og peber, og kør det til en grov salsa.

  7. Servering: Server medisterpølsen sammen med kartofler og salsa, og sæt også asier, blommeketchup og rugbrød på bordet. Velbekomme!

-------

Lækre havregrynskugler

Kilde: Mad for fattigrøve

Søde sager skal der til i juletiden, og denne opskrift giver dig omkring 35 havregrynskugler - nok til hele kollegiegangen.

Ingredienser:

225 g. havregryn
130 g. smør
2 tsk. vaniljesukker
100 g. sukker
2 spsk vand
3 spsk. kakaopulver
Kokosmel

Fremgangsmåde:

  1. Alle de tørre ingredienser hældes i en skål

  2. Smør fordeles i små klumper i skålen og røres godt sammen til en masse

  3. Tilsæt vand til sidst og rør sammen.

  4. Tril kuglerne og vend det i det ønskede drys.

-------

Rørt leverpostej

Kilde: Valdemarsro

Med få midler kan du forvandle en simpel færdigpostej fra Fakta til den lækreste julepostej.

Ingredienser:

200 g. leverpostej
1/2 dl. piskefløde
1/2 tsk. allehånde, stødt
1/2 tsk. nellike, stødt
1 tsk. timian, tørret
1 spsk. tranebær, tørrede og finthakket
1 skive bacon, sprødstegt og finthakket
3 champignon, finthakkede og ristede
2 spsk. hasselnødder, finthakket
salt og peger

Tilbehør
1 tsk. smør
250 g. champignon, ristede og i kvarte
6 skiver bacon, sprødstegt

Fremgangsmåde:

  1. Fjern en evt skorpe fra leverpostejen og rør den med bacon, ristede svampe, piskefløde, krydderier, tranebær og hakkede hasselnødder

  2. Anret i en lille ovnfast skål og bag i en forvarmet ovn i 15 min ved 175 grader varmluft

  3. På den samme pande, som bacon er stegt på, ristes champignon ved høj varme i smør. Smag til med salt og peber

  4. Server med sprød bacon og lune ristede champignon til