Solens stråler er begyndt at varme, fuglene synger fællessang, og omsætningen hos iskiosken er steget. Sommeren er så småt på vej, og vi begynder at længes efter bare ben og kolde drinks ved poolen. Men som studerende tillader SU-budgettet ikke altid 14 dages all inclusive på Maldiverne, så du må ty til alternativer.

Det betyder ikke, at idéen om ferie er aflyst. Tværtimod. Her får du 3 budgetvenlige ferier, så du undgår at ruinere din pengepung, men stadig har råd til studiebøger, når du skal tilbage på skolebænken efter sol og sommer.

1. Udforsk Østeuropa

Danskerne er vilde med storbyferier. Men når vi tager flyveren, lander den oftest i hovedstæder som Barcelona, London og Paris.

Skru lige tiden tilbage til da du sad hjemme med Google Maps og planlagde den kommende feriedestination. Hvis du sidder og kigger på Paris, så drej hovedet den modsatte vej. Hov! En hidtil overset del af Europa, som danskerne først inden for de seneste år er begyndt at udforske.

Vil du have mest storby for pengene, skal du sætte kursen mod Østeuropa. Oplev pulserende byliv og autentisk spa-stemning i Budapest, Ceausescus' megapalads i Bukarest, det jødiske kvarter i Warszawa eller bohemekvarteret i Beograd.

Destinationerne byder på fantastisk historie og et varieret udbud af kultur og oplevelser.

Og så må vi ikke glemme de billige priser, der passer perfekt til et SU-budget.

I Østeuropa får du rigtig meget for pengene både hvad angår fly, overnatning, måltider, og hvad du ellers bruger dine optjente feriepenge på. Netop kombinationen af lave priser og høj kvalitet gør de østeuropæiske storbyer yderst attraktive.

Flyv med Ryanair til Budapest tur-retur for 900 kroner, bo i privat dobbeltværelse på hostel for 350 kroner fra fredag til søndag, spis gullasch til 24 kroner og drik store fadøl til sølle 12 kroner stykket. Prisniveauet kan selvfølgelig variere fra de netop nævnte priseksempler. Men billigt - det er det!

2. Spar op til 60% med en rejsedeal

Er du en ægte spare-haj på SU, vil du sikkert synes om denne rejseform: Med TravelBird.dk får du hver eneste dag seks nye unikke rejsetilbud, hvor du kan spare helt op til 60% på din rejse.

Er du til 5 dages ferie i egen lejlighed på solrige Costa Del Sol for 2.700 kroner, fransk idyl i Alsace i 3 dage for 859 kroner eller 4 overnatninger i Sofia (psst: Østeuropa!) til 1800 kroner? Valget er op til dig.

Da du hver dag får nye rejsetilbud, betyder det, at tilbuddene forsvinder efter et døgn. Du skal derfor være hurtig til at beslutte dig - til gengæld er der store besparelser at hente, når du benytter dig af denne bookingtype.

3. Tag vennerne under armen og lej et sommerhus

Er du til brætspil, grillmad og ølbowling med vennerne? Så pak tandbørsten, tag vennerne under armen og lej et sommerhus i det naturskønne Danmark.

Du behøver ikke rejse flere tusinde kilometer væk, før feriestemningen indfinder sig. Oftest kræver det bare, at du kommer væk fra skolebøgerne og vasketøjet.

Denne ferietype kan blive så billig, som du gør den til. Overvej prisen på sommerhuset, transportomkostninger og leveomkostninger. Oftest behøver du ikke et sommerhus med swimmingpool og volleyball-bane som ligger i den anden ende af landet, før ferien er god. En gang matador, gode film i flimmeren og en gåtur ved vandet koster ikke en dyt. Det er da en ferie med afslapning og råhygge på højt plan.

Var der et par ferietyper, der fristede? For at komme helt i mål med en budgetvenlig ferie kræver det, at du også undervejs på ferien holder dig økonomisk opdateret og ikke klatter pengene væk, som var det.. Ja: matadorpenge.


Dette indlæg er bragt af Spiir, der står bag en intelligent budget-app, som hjælper dig på vej med at holde det økonomiske overblik på ferien. I appen får du et detaljeret forbrugsoverblik over dine pengeaktiviteter og en masse andre fede features. Blandt andet kan du give alle dine ferieudgifter et bestemt hashtag - eksempelvis #feriemad, #feriesjov eller #ferieseværdigheder. Alle udgiftsposter med samme hashtag samles i én oversigt. Så ved du altid hvor mange penge, du har brugt på hvilke ferieaktiviteter. Så føler du dig ikke længere som en kun på SU, vel?