Havregryn eller sushi. Mange studerende oplever, at det kan være svært at få pengene til at række. Men sådan behøver det ikke at være. Online-tjenesten Spiir serverer økonomisk overblik på et sølvfad og gør pengesager til din livret.

Mindre studiegæld

24-årige Rie er studerende, og ved af egen erfaring, hvad det betyder, når man ikke aner, hvor pengene forsvinder hen. Rie måtte optage studielån for at kunne sætte de mange regninger, der hver måned skulle betales, til livs.

"Det kom bag på mig hver gang, de skulle betales."

Ved hjælp af budget og grafisk oversigt på siden www.spiir.dk fik Rie nemt og hurtigt det fornødne overblik. Nu ved hun præcis, hvad hun bruger på tøj, øl og dagligvarer hver måned.

"Det har fået mig til at tænke mig om," siger Rie, og henviser til, at hun ville have brugt pengene anderledes, hvis hun vidste, det så sådan ud.

"Havde jeg haft et overblik fra start, havde jeg nok heller ikke optaget et så stort studielån."

Forhandling med sig selv

Det er helt gratis at bruge Spiir.dk, hvor målet er at hjælpe så mange danskere som muligt. På en visuel måde gør siden det nemt for dig at gennemskue dit forbrug.

Det handler ikke om at du lever sparsomt, men om at du gør dig klart, hvad der betyder mest i dit liv. Spiir giver dig overblikket, så du kan beslutte, hvordan du vil bruge dine penge. Så slipper du også for at skulle sluge nogle kameler senere hen.

Rie har sat sig til bords og fører nu selv kniven for, hvordan hun bruger sine penge.

"Det er hele tiden en forhandling med mig selv. Vil jeg bruge de 100 kr. på en bluse fra H&M eller vil jeg hellere spare sammen til en koncertbillet."

Et økonomisk overblik garanterer dig ikke mod overtræk, men det hjælper dig til at tage stilling. Rie mener, det har givet hende meget.

"Jeg føler mig rigere. Uden egentlig at have flere penge."