Husleje, forsikring, studiebøger, og en øl med vennerne i ny og næ. Det er bare en brøkdel af de udgifter, du som studerende bruger din SU på.

Men faktisk er der hjælp at hente til en fattig studerende som dig, hvor pengene er knappe. Takket være de mange deleøkonomiske tjenester, der netop nu dukker op overalt i mængden af apps på din telefon, kan vi dele vores ressourcer med hinanden og spare penge på blandt andet second hand, mad og transport. det er win win for dig og din pengepung!

Her lister vi tre deleøkonomiske tjenester, der kan skabe luft i dit stramme SU-budget.


1. Too Good To Go

Er du træt af, at caféturene altid bliver nedgraderet til en omgang hjemmelavet spaghetti bolo, fordi din økonomi ikke tillader dig at spendere de 150 kroner, som et måltid på en café hurtigt render op i?

Det kan appen Too Good To Go lave om på.

Hos TGTG kan du købe overskydende mad meget billigt fra forskellige typer af restauranter: buffet, sushi, fastfood, bageri, cafémad, streetfood og meget mere. I appen bestiller du en såkaldt ‘magic bag’ til mellem 30 og 40 kroner, som den valgte restaurant fylder til dig med den mad, de har tilovers ved lukketid. Du kan op til en time før spisestedet lukker hente din bestilte mad.

Appen er nem at håndtere. Du kan indstille søgefunktionen til at finde restauranter i nærheden af dig og i hvilket tidsrum, du ønsker at hente din mad. Betalingen klares desuden direkte i appen. Nemmere og billigere bliver takeaway ikke.

2. GoMore

Er du flyttet til den anden ende af landet for at studere? Så render udgiften til transport hurtigt op, når du skal købe togbilletter for at komme hjem på besøg hos mor og far. Heldigvis er der GoMore, som kan minimere dine transportudgifter.

På GoMore kan du finde et lift eller leje en bil til ganske fordelagtige priser. Ved at køre flere i én bil, får I jer sikkert en sludder på køreturen, og samtidig sparer I knaster og miljøet for en stor omgang CO2-udledning.

Du kan bruge GoMore via en browser eller gennem deres app. Et brugervenligt design gør det nemt for dig at finde det lift, du søger, og gennem et overskueligt beskedsystem kan du skrive med den chauffør, der skal føre dig sikkert frem til din endedestination.

GoMore giver dig luft i SU-budgettet og flere penge til det, du gerne vil have råd til i hverdagen.

3. Trendsales

Har du skabet fyldt med nipsting, tøj, sko, eller andre genstande, som du ikke længere bruger? Eller er du på jagt efter en kommode, en telefon eller en jakke, som du gerne vil finde brugt for at spare penge og forære dig selv luft i budgettet? Så er Trendsales appen for dig.

Trendsales er loppemarkedet på din smartphone, hvor du gratis kan oprette dig som bruger og sælge samt købe brugte ting. Appen er designet så smart, at den viser de ting, der er tættest på dig, så sælger og køber kan mødes og handle og dermed spare penge på forsendelsen.


De deleøkonomiske tjenester er kommet for at blive, og ved at ride med på bølgen, får du både gavn af tjenesternes produkter, du sparer penge, og du kan selv tjene lidt ekstra ved siden af SU’en ved at udbyde tjenester eller produkter til andre. Rigtig god fornøjelse.

_____

Dette indlæg er bragt til dig af Spiir. Spiir er en gratis budgetapp, der hjælper over 330.000 danskere med at holde snor i deres penge. Med et enkelt klik kan du se, hvad du bruger din SU på, og du kan nemt sætte et loft for, hvad du vil smide af pengesedler til caffe latte, buskørsel og dagligvarer. Download appen nu.