Du kan nok genkende scenariet: Månederne går, og pludselig er det ved at være meget længe siden, du sidst har sat dig i tandlægestolen. Måske har du dårlig samvittighed - du ved det jo godt, og har fået det at vide mange gange: Husk nu at gå til tandlægen! Men prisen på et tandlægebesøg virker uoverskueligt dyr i dit trange SU-budget, og nu er der gået så længe, så kan det jo alligevel være lige meget. Eller kan det?

Undgå en uforudset regning

Et eftersyn hos tandlægen koster i gennemsnit 2-300 kroner, og de penge er godt givet ud - det er nemlig langt billigere at gå regelmæssigt til tandlægen i det lange løb end at forsømme det og pludselig stå med en uoverskuelig regning.

Med regelmæssige tandeftersyn kan tandlægen for eksempel opdage et hul tidligt i processen i stedet for, at du får den ubehagelige nyhed og en uforudset regning på flere tusinde kroner, som altså desværre kan være konsekvensen af flere års forsømmelse af tandlægeeftersyn.

Det kan virke noget sjovere at bruge de par tusinde kroner på en ny telefon eller festivalbilletter i stedet for noget så kedeligt som en tandlægeregning.

Tandlægeskræk?

Mange unge synes, det er ubehageligt at gå til tandlægen, og nogle har måske endda decideret tandlægeskræk. Det kan være en af grundene til, at man vælger at udeblive fra det regelmæssige tandlægebesøg. Gør dit forarbejde og vælg en klinik, der stræber efter at gøre besøget så trygt og behageligt som muligt, og som tager hensyn til dig, hvis du lider af tandlægeskræk.

At gå til tandlægen behøver slet ikke at være så dyrt

Nu til det, du sikkert er mest interesseret i at høre: Du kan få rabat! Hos mange tandlæger tilgodeser man heldigvis os studerende, og de ved godt, at vi ikke har alverdens penge til rådighed – tjek for eksempel Hvidovreklinikken – Tandlæge Hvidovre, hvor du kan få hele 15% på din behandling med deres tandlæge studierabat. Husk blot dit studiekort, som skal vises før behandlingen.