Inden for lovens rammer

Modsat hvad nogen måske tror, er det ikke ulovligt at skralde. Der er dog nogle ganske få undtagelser. Det er ulovligt at bevæge sig ind på aflåste områder. Ødelæggelse af containere, opbrydning af låse samt uhensigtsmæssig opførsel betragtes som hærværk. Vær også opmærksom på indhegninger, da nogle supermarkeder kun tillader at skralde i bestemte områder.

Handsker og håndsprit

Oftest er det ikke en klam oplevelse at skralde. Med det nævnt, kan du med fordel tage dine forholdsregler, inden du dykker ned i skraldespandene. Medbring som grundregel altid rigeligt af håndsprit samt gummihandsker. På trods af at maden, du finder, nok er spiselig, så kan du støde på madvarer, hvor emballagen er indhyllet i andre madvarer. Dertil hænder det, at der går hul på ellers spiselige varer.

”Bedst før...”

Mange forveksler ofte ”bedst før” med ”sidste anvendelsesdato”. Har du fundet en madvare med mærket ”bedst før”, kan du ofte sagtens spise det. At supermarkederne smider disse madvarer ud, skyldes ikke nødvendigvis, at varerne er for gamle, men blot at vi i Danmark har nogle ret faste regler for, hvornår en madvare skal smides ud. Står der i stedet "sidste anvendelsesdato", bør du dog være forsigtig. Ved dette mærke bør du undersøge madvaren grundigt, eller fuldstændig undgå den.

 

Tid og sted

Som tidligere nævnt er det ikke ulovligt at skralde, men alligevel foretrækker langt de fleste at gøre det efter mørkets frembrud. Gå fx efter supermarkederne, der ikke holder døgnåbent, da disse gør regelmæssigt rent i og ved deres containere. For at finde de mest friske madvarer, kan det være en god idé at stå klar omkring supermarkedernes lukketid.

Har du adgang til bil, kan det klart anbefales at køre lidt ud af (stor)byen. Der er færre om buddet, hvis du befinder dig i mindre urbane områder. På den måde undgår du som regel at komme i karambolage med andre skraldere, og du sikrer dig de bedste containere. Hardcore skraldere går gerne efter flere supermarkeder på én aften. Så du kan med fordel plotte en række af supermarkeder ud, som du vil besøge på samme tur.

Efterlad det pænt og ryddeligt

Det virker noget banalt, men du bør alligevel være opmærksom på at rydde ordentligt op efter dig. Supermarkeder har tidligere været nødt til at låse deres affaldsområder på grund af hærværk og svineri.  

Tænk på din næste skralder, så det kan blive ved med at være en god oplevelse for alle parter.